Spintmijten, bladluizen, slakken en slakken zijn de meest voorkomende plagen in onze tuinen.

Veel te veel chemicaliën worden gebruikt door thuiskwekers om insecten te bestrijden, waardoor ook de goede insecten worden gedood die uw planten beschermen, en misschien uw groenten oneetbaar maken. Feit is dat de meeste pesticiden in ons milieu worden verspreid door thuiskwekers.

Gelukkig zijn er veel insecten en parasieten waarmee we de bladluizen, spintmijten, slakken en larven kunnen bestrijden die leven van het eten en soms doden van onze groenten en bloemen.

Probeer deze Biologische Ongediertebestrijders eens voor u aan het werk, in uw tuin of in uw huis. U zult versteld staan van de resultaten.

Lieveheersbeestjes zijn alom bekend en een geliefde ongediertebestrijding. De larvale en volwassen vormen van de soort lieveheersbeestjes kopen voeden zich met een grote verscheidenheid aan kleine, zachtaardige insecten, zoals bladluizen en andere insectenlarven. Zowel de volwassenen als de larven jagen actief op prooien over de oppervlakken van planten, vooral in onkruidrijke omgevingen en in gewassen. Lieveheersbeestjes kunnen binnenshuis worden gebruikt en als ze hun werk hebben gedaan, kunnen ze worden verzameld en in winterslaap worden gebracht door de temperatuur te verlagen.

Phytoseiulus persimilis is een actieve roofmijt die zich heeft gespecialiseerd in het eten van spintmijten. Dit omvat de gewone spintmijt of tweevlekmijt en de karmijnmijt, maar hij kan zich niet voeden met andere geleedpotige prooien. Zowel de larvale als de volwassen roofmijt voeden zich met alle stadia van spintmijten. Bij afwezigheid van spintmijten kan het zich niet vestigen. Roofmijten kunnen binnenshuis gebruikt worden en gaan dood als er geen prooi is.

Parasitaire nematoden zijn microscopische rondwormen die overvloedig in de grond voorkomen. Ze zijn zeer gespecialiseerd en nematoden voor het doden van slakken zullen de goedaardige regenwormen niet schaden. Ze infecteren weekdieren als slakken en slakken door hun lichaam binnen te dringen via natuurlijke openingen. Eenmaal binnen laten ze bacteriën vrij die zich vermenigvuldigen en hun gastheren doden. Nematoden voeden zich ook met de karkassen van hun slachtoffers en planten zich met duizenden voort, waardoor een hongerig leger ontstaat dat op zoek is naar meer gastheren. Slakken die zijn blootgesteld aan nematoden sterven 3 tot 5 dagen na infectie, afhankelijk van de toxiciteit van de bacteriën en hun concentratie in de gastheer.

By admin

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *