Bio-engineering, en meer specifiek tissue engineering, geeft een nieuw perspectief op gepersonaliseerde geneeskunde. Het gebruik van cellen en therapieën is een sterke praktijk geworden Dildo kopen om het lichaam zichzelf te laten genezen, zoals het al gebeurt met bloedtransfusies, beenmergtransplantaties en implantatie van autologe chondrocyten om kraakbeen opnieuw te laten groeien.

Deze procedures hebben de weg geëffend voor meer dan klinische proeven die verband houden met celtherapieën, zoals stamcellen voor ischemische hartgebieden, neurale voorlopercellen voor de ziekte van Parkinson en oligodendrocyten die het resultaat zijn van embryonale stamcellen om ruggenmergletsels te genezen.

De sleutel tot succes is het ontdekken van het beste mechanisme om deze cellen over te brengen. Celgebaseerde therapie wordt bijvoorbeeld gebruikt om artrose van de knie te behandelen, waarbij de schade aan het kraakbeen en het subchondrale bot minder vezelig kraakbeenherstel veroorzaakt dan de mechanische eigenschappen van gewrichtskraakbeen. De meerderheid van de patiënten ontwikkelt een acute degeneratieve gewrichtsaandoening en in een jaar worden meer dan 250.000 knievervangingen uitgevoerd. In dit geval zal het injecteren van een suspensie van autoloog gekweekte chondrocyten in het probleemgebied niet effectief werken omdat de cellen de neiging hebben vezelig kraakbeen te vormen en hun ronde vorm te verliezen. De beste manier om artrose van de knie te behandelen, is door de chondrocyten in te bedden in de kraakbeenachtige matrix die net als het kraakbeen wegslijt.

Als de chondrocyten zijn omhuld met gels, kunnen de cellen hun ronde vorm behouden en kunnen de eigenschappen van de gels worden gecontroleerd om het weefsel te laten regenereren. Het gaas moet klein genoeg zijn om de cellen omhoog te houden en open genoeg om water en voedingsstoffen binnen te krijgen. Evenzo moet de gelstructuur met de juiste snelheid uiteenvallen, zodat de extracellulaire matrix die wordt uitgescheiden niet beperkt blijft tot alleen het gebied rond elke chondrocyt.

Het gemanipuleerde kraakbeenweefsel kan de structurele kenmerken van natuurlijk kraakbeen zodanig repliceren dat de celoriëntatie en het geregenereerde kraakbeen op natuurlijk kraakbeen lijken. De cellen die in dit soort matrix zijn omhuld, kunnen van en naar het kraakbeen aan de oppervlakte migreren.

By admin

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *