Heeft het roken van gewone sigaretten hetzelfde effect als het roken van shisha? De meeste Arabische landen hebben hun eigen versies van tabakswaterpijpen. Het wordt meestal Shisha of Hookah genoemd. Het maakt deel uit van enkele van de oudste en meest populaire tradities. Het is een lange pijp met glazen bodem gevuld met wat koelvloeistof. Aan de bovenkant is een plek voor tabak, bedekt met een dun laagje folie. Bovenop de folie liggen verhitte kolen. Een Shisha of ShishaQuality werkt meestal door het water te filteren en de tabak indirect te verhitten. Het is populair geworden in de meeste Arabische landen. Sommigen hebben het gebruikt om marihuana, kruidenfruit of tabak te roken. Ze worden meestal gerookt in verschillende smaken, waaronder aardbei, appel, perzik, pistache, munt, kokosnoot en mango.

Waterpijp zou minder gevaarlijk zijn dan tabak of pijptabak. Hoe waar is dat? Is het omdat het indirect gebeurt als je rookt? Volgens de WHO is het veel gevaarlijker dan het roken van tabak of pijp. U zult gedurende een langere periode aan rook worden blootgesteld omdat er meer rook uit de waterpijp komt dan nodig is om een enkele sigaret te roken. Omdat het inademen van waterpijprook gelijk staat aan het inademen van giftige gassen en verbindingen en sommige zware metalen, veroorzaakt het long- en hartproblemen. Dit betekent dat het water in de pijp de rook niet filtert, maar de nicotine absorbeert.

Het is waar genoeg om te zeggen dat shisha identiek is aan het roken van sigaretten. Maar dat is hetzelfde als 100-200 sigaretten roken in een waterpijpsessie van 60 minuten. Daarom wordt gezegd dat het gevaarlijker is dan roken. Een andere is dat het delen van twee of meer sanitair onhygiënisch en ongezond is. Het doorgeven van de pijp aan anderen kan ademhalings- of longproblemen veroorzaken. Naar een café gaan waar Sheesha voor iedereen is, is ongezond. Het inademen van de dampen van degenen die de sessie leiden, wordt nog steeds beschouwd als een passieve roker. Als je erover nadenkt, hebben passieve rokers meer dodelijke gezondheidsproblemen dan actieve rokers.

By admin

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *