Een van de meest frustrerende aspecten van gewichtsverlies is het bereiken van een gewichtsverliesplateau. Gelukkig is het doorbreken van het plateau voor gewichtsverlies een relatief eenvoudige taak als je eenmaal weet wat de oorzaak is. Wanneer we voor het eerst een doel voor gewichtsverlies nastreven, hebben we de neiging om aanvankelijk veel gewicht te verliezen, waarna de hoeveelheid langzaam afneemt over een periode van weken of maanden totdat we het punt bereiken waarop we helemaal stoppen ketoxplode met afvallen, en het is niet dat we niet nodig hebben om ook meer gewicht te verliezen. Dit wordt een gewichtsverliesplateau genoemd. Je weet dat je de juiste dingen doet, maar je valt gewoon niet af. In de eerste week van je programma heb je de neiging om de grootste hoeveelheid gewicht te verliezen. Veel van het gewichtsverlies deze eerste week is eigenlijk overtollig vocht en kan oplopen tot 9 lb (4 kg) of meer, afhankelijk van uw startgewicht. Vochtverlies kan oplopen tot 50% van het totale gewichtsverlies in de eerste week. Er zijn verschillende factoren die bijdragen aan een plateau voor gewichtsverlies, waaronder (maar niet beperkt tot);

Onvoldoende verbruikte calorieën
Spier verlies
Gewichtsverlies
Gebrek aan discipline
Fysieke aanpassing
Oefening vermogen
Over oefening
Verbeterde fitnessniveaus
Laten we deze een voor een behandelen.

Onvoldoende verbruikte calorieën Het menselijk lichaam heeft MINIMUM 1200 calorieën per dag nodig om te functioneren. Als je minder consumeert (bijvoorbeeld tijdens een crashdieet), zal je lichaam dat interpreteren als hongersnood en zal je stofwisseling (het vermogen van het lichaam om calorieën te verbranden) verminderen om zichzelf te beschermen en langer te kunnen overleven. . Dit voorkomt dat het vetreserves verbrandt. Oplossing: Zorg voor een redelijk calorieverbruik. Gebruik een BMR-calculator (Basal Metabolic Rate) om te bepalen hoeveel calorieën uw lichaam per dag nodig heeft om zichzelf te onderhouden. Als je eenmaal hebt vastgesteld hoeveel calorieën je lichaam ongeveer nodig heeft om te functioneren, verminder dan je calorieverbruik tot 500-700 calorieën minder dan dat, zonder onder de 1200 calorieën te gaan. Een tekort van meer dan 700 calorieën kan leiden tot spierverlies, wat de volgende oorzaak is van een gewichtsverliesplateau.

Spierverlies Al het lichaamsweefsel heeft energie nodig om zichzelf te onderhouden, inclusief vet. Spieren hebben VIJF KEER zoveel energie nodig om zichzelf in stand te houden dan vet. Hoe hoger het spierpercentage in je lichaam, hoe groter je caloriebehoefte. Helaas leiden diëten soms tot spierverlies. De primaire energiebron van het lichaam zijn koolhydraten, gevolgd door eiwitten en vervolgens vet. Je spieren zijn gemaakt van eiwitten, dus als je lichaam geen koolhydraten meer heeft, kan het in spieren veranderen als energiebron als die spieren niet worden onderhouden door oefening. Spierverlies leidt helaas tot een lagere stofwisseling. Oplossing: eet een eiwitrijk dieet en oefen in combinatie met uw caloriearme dieet om de spiermassa te behouden en spierverlies te voorkomen. Indien nodig kunnen vitaminesupplementen worden gebruikt om de juiste voeding te garanderen.

Gewichtsverlies he? Is afvallen niet het hele punt? Ja dat is zo! Maar naarmate u afvalt, vermindert ook het aantal calorieën dat uw lichaam nodig heeft om zichzelf te onderhouden. Zoals eerder vermeld, heeft zelfs vet calorieën nodig om zichzelf te onderhouden. Oplossing: Terwijl u afvalt, controleert u regelmatig uw BMR om te zien hoeveel calorieën uw lichaam per dag nodig heeft en handhaaft u een calorieverbruik van ongeveer 500 calorieën minder dan dat. Maar onthoud, consumeer niet minder dan 1200 calorieën.

Gebrek aan discipline Na enkele weken van een nieuw afslankprogramma hebben veel mensen de neiging hun focus te verliezen. Ze beginnen meer toe te geven aan hun hunkering naar ongezond voedsel dan zou moeten en ze bezuinigen op lichaamsbeweging, waarbij ze een dag overslaan onder het voorwendsel dat ze de volgende dag twee keer zoveel trainen enz. Dit verlaagt de BMR en verhoogt de calorie-inname, wat gewichtsverlies effectief stopt. Oplossing: Gemotiveerd blijven tijdens een afslankprogramma kan een uitdaging zijn. Een van de beste manieren om dit probleem op te lossen, is door een maatje voor gewichtsverlies te vinden. Iemand hebben om mee te oefenen en verantwoording aan af te leggen kan een effectieve motivator zijn. Een ander geweldig motiverend hulpmiddel is een afdrukbaar werkblad voor het stellen van doelen voor gewichtsverlies. Print het uit, vul het in en hang het op de koelkast, waar je het regelmatig zult zien en het zal je herinneren aan wat je probeert te bereiken

Fysieke aanpassing Ons lichaam past zich aan aan ons calorieverbruik en fysieke activiteitsniveau. Wanneer we met een trainingsregime beginnen, moet ons lichaam verschillende wijzigingen aanbrengen om zich aan te passen aan veranderende werkdruk. Onze spieren moeten zichzelf weer opbouwen en daarvoor zijn veel calorieën nodig. Maar na verloop van tijd is het lichaam klaar met aanpassen en verbrandt het minder calorieën voor dezelfde activiteiten. Oplossing: Sta niet toe dat je lichaam zich aanpast. Varieer uw oefenprogramma door de intensiteit, duur, frequentie en type oefening te veranderen.

By admin

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *