Het is een bekend feit dat roken een negatief effect heeft op je gezondheid. U heeft vast de waarschuwingsboodschap op alle sigarettendozen gezien: ‘Roken is schadelijk voor de gezondheid’. Het roken van tabak is een hoofdoorzaak van 30% van alle sterfgevallen door kanker en veroorzaakt een 16 keer hoger risico op een hartaanval.

Er zijn bijna 120 miljoen rokers in India. Volgens de Wereldgezondheidsorganisatie huisvest India ongeveer 12% van de rokende wereldbevolking. Het aantal mannen dat tabak rookt is gestegen van 78 miljoen in het jaar 1998 tot 108 miljoen in het jaar 2015. De tabaksconsumptie is verantwoordelijk voor de dood van 6 miljoen mensen per jaar. Directe tabaksconsumptie is verantwoordelijk voor meer dan 5 miljoen doden en 0,6 miljoen doden door blootstelling aan passief roken. Gezien de ernstige risico’s voor de volksgezondheid heeft de regering roken op openbare plaatsen vanaf 2 oktober 2008 verboden.

Niet alleen uw gezondheid, het zorgt er ook voor dat u hogere premies betaalt voor een zorgverzekering, door verhoogde gezondheidsrisico’s en een kortere levensverwachting. Een niet-roker krijgt echter premiekortingen als beloning om een ​​gezonde levensstijl te leiden. Als roker is het raadzaam om uw rookgewoonte niet te verbergen voor uw zorgverzekeraar, omdat dit u helpt om de aan roken gerelateerde gezondheidsproblemen te dekken.

Er is een brede nieuwsgierigheid onder mensen, hoe roken de ziektekostenverzekering en de kosten ervan beïnvloedt. Laten we jezelf informeren over roken en de impact ervan op de ziektekostenverzekering.

Roken – wat het inhoudt

Roken omvat het inademen van de rook van brandende tabak in de vorm van sigaretten, sigaren en beedi. Of u nu een occasionele roker of een frequente roker bent, u wordt beschouwd als een roker op grond van de zorgverzekering.

Rokers kunnen een ziektekostenverzekering afsluiten, maar een verzekeringsmaatschappij kan extra premie in rekening brengen of uw aanvraag voor een verzekering afwijzen, afhankelijk van het aantal sigaretten dat u regelmatig rookt. Een roker moet mogelijk ook aanvullende gezondheidscontroles ondergaan die een verzekeringsmaatschappij kunnen helpen om de risicofactor vast te stellen en vervolgens het premiebedrag dienovereenkomstig in rekening te brengen.

Hoe roken uw zorg- en verzekeringspremie beïnvloedt

Roken heeft ernstige gevolgen voor uw gezondheid, waarvan sommige hieronder worden beschreven.

Bloedsomloop: Roken leidt tot een verhoogd risico op hartpijn en bloeddruk. Ophoping van vetzuren kan leiden tot atherosclerose.

Immuunsysteem: Roken resulteert in ernstige en langdurige ziekten. Rokers zijn vatbaarder voor het ontwikkelen van zweren, kanker, longontsteking, hoge bloeddruk, bronchitis en andere virale/bacteriële/schimmelinfecties.

Ademhalingssysteem: Roken kan de longfuncties en kortademigheid beschadigen. Het kan schade aan de luchtzakken van de longen veroorzaken, verhoogde kans op het ontwikkelen van chronische bronchitis.

Mondgezondheid: Roken kan leiden tot tandverlies, tandverkleuring en tandvleesaandoeningen, wat het risico op tandbederf kan vergroten.

Kanker: Lang roken veroorzaakt ook kanker aan verschillende lichaamsorganen.

Als het gaat om een ​​ziektekostenverzekering, houdt een verzekeringsmaatschappij rekening met de omvang van ziekten en sterfgevallen veroorzaakt door roken en daarom moeten rokers hogere premies betalen om gebruik te kunnen maken van de ziektekostenverzekering. Doorgaans rekenen de verzekeringsmaatschappijen ongeveer 15 tot 20 procent hoger van een roker-polishouder. Rokers moeten aanvullende medische controles ondergaan voordat de verzekeraar u de polis uitreikt.

Laten we het verschil in premie tussen een roker en een niet-roker begrijpen.

Ritesh (niet-roker) koopt op 30-jarige leeftijd een individueel gezondheidsplan met Rs 5 Lacs-dekking, voor een polisperiode van 1 jaar is het verschuldigde jaarlijkse premiebedrag Rs 4.656. Raj (roker) koopt echter een individueel gezondheidsplan, hij moet een jaarlijks premiebedrag van Rs 7.552 betalen. Een verhoging van het premiebedrag is alleen te wijten aan het feit dat Ansh in de rokerscategorie premie valt. We kunnen zien dat Raj Rs 2896 extra betaalt vanwege roken.

Roker met bestaande gezondheidsproblemen

Als u een frequente roker bent die de symptomen van de afnemende gezondheidstoestand heeft veroorzaakt en u zich afvraagt ​​of u een ziektekostenverzekering kunt krijgen. Het antwoord is ja, het enige dat nodig is, is om eerlijke en juiste onthullingen te doen.

De verzekeraar beoordeelt vervolgens het risico dat aan uw profiel is verbonden en bepaalt vervolgens de voorwaarden en de premie die in rekening wordt gebracht voor het verstrekken van een zorgverzekering. De premies die in rekening worden gebracht worden hoger en er geldt een wachttijd voor het afdekken van uw reeds bestaande ziekten. Bovendien, als u op zoek bent naar een onmiddellijke dekking voor uw verslechterende gezondheidstoestand, kunt u kiezen voor een levensbedreigende ziekteverzekering.

 

By admin

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *