Als je een sterke interesse hebt in een hobby, is de kans groot dat je een website bezit die gewijd is aan je favoriete tijdverdrijf. Misschien heb je nog een domeinnaam liggen die relevant is voor je hobby, of ben je onlangs geïnspireerd om een website te beginnen vanwege een andere site die je vaak bezoekt. De anime Nieuws Vandaag-fandom is een voorbeeld waar ik me in kan herkennen als eigenaar van een anime-blog.

Misschien heb je in het verleden wel eens op een blog hierover gesurft, waar je foto’s van cosplayers vond of tutorials om cosplayer te worden. Misschien heb je een recensie gevonden van een anime- of mangaserie waarin je geïnteresseerd was, en vond je jezelf een fan vanwege iemands aanbeveling. Of misschien heb je een recensie gevonden van een figuur die je aandacht trok en jezelf inspireerde om verzamelaar te worden. Als je deze scenario’s hebt meegemaakt, kun je als volgt je eigen anime-blog starten.

Verschillen tussen blogs en websites

Er is een verschil tussen een blog en een website. Met een blog presenteer je je gedachten en ideeën direct aan bezoekers, waarbij jij als webmaster je minder zorgen hoeft te maken over de presentatie van de pagina en je meer kunt richten op het produceren van interessante content. Met websites kan het van alles zijn behalve een blog, wat een sociale netwerksite of een prikbord kan zijn. Het lanceren van een anime-blog is een populaire manier om überhaupt als site te lanceren, waardoor de webmaster de kans krijgt om over zijn hobby te berichten alsof het zijn eigen anime-tijdschrift is.

Een hostingservice en blogplatform kiezen

Er zijn veel opties voor het hosten van een blog. De beste manier om te gaan is het vinden van een webhostprovider die gebruikmaakt van en wordt gebruikt in de meeste software voor het publiceren van blogs. Hoewel webhosting een maandelijkse verplichting van niet meer dan 10 per maand vereist, zijn er blogplatforms met hosting zoals WordPress. Het is een populaire keuze voor bloggers van alle niveaus en budgetten op de WordPress.com-site, met een volledige client beschikbaar op hun.org-site voor zelfinstallatie op webhostingservices.

Er zijn extra blogplatforms zoals Blogger en TypePad. Beide platforms bieden vergelijkbare functies als WordPress, maar als iemand met meerdere jaren anime-blogervaring gaat er niets boven de flexibiliteit van WordPress. Hoewel er meer is om uit te leggen waarom WordPress nuttig is, denk ik dat het het beste is om na het publiceren van het eerste bericht de nieuwsgierigheid naar de reden waarom dit zo is, achterwege te laten.

Waar vindt u inspiratie voor inhoud

Om een idee te krijgen waar je over moet schrijven, kun je zoeken naar waar andere anime-bloggers het over hebben. De meeste anime-blogs bevatten anime-recensies, meningen over anime-nieuwsverhalen en verslagen van anime-conventies. Vergeet de wedstrijden niet, de grootste aantrekkingskracht op elke website! Schrijf voor beginnende inhoudsideeën een recensie van een favoriete anime- of mangaserie. Introduceer lezers met een basissynopsis van het verhaal en waarom je het leuk of niet leuk vindt. Als het een recensie is voor een enkele aflevering van een anime, maak dan de plot van de vorige aflevering bekend om de lezers op de hoogte te houden van de gebeurtenissen. Pas op dat je niet te veel van het verhaal verklapt.

Je anime-website promoten

Het promoten van je anime-blog is hetzelfde als het promoten van een andere blog, hoewel er niet veel websites zijn die speciaal voor anime-webmasters zijn bedoeld om hun inhoud te promoten. Een gegarandeerde optie is lid worden van en deelnemen aan anime-forums, waar je een link naar je blog kunt maken in je forumhandtekening. Er zijn echter forums die dit vinden als een manier om backlinks te krijgen voor sites van lage kwaliteit. De meeste communities maken het waar het lid lang genoeg geregistreerd moet zijn om een handtekening te gebruiken om misbruik tegen te gaan.

Ten slotte, als je het leuk vindt om naar anime-conventies te gaan, overweeg dan om visitekaartjes mee te nemen. Kaarten kunnen thuis worden afgedrukt of in bulk worden gekocht bij drukkerijen online of lokaal. Deel kaartjes uit aan cosplayers nadat ze hun foto hebben gemaakt, zodat ze hun foto na het evenement kunnen terugvinden. Visitekaartjes kunnen ook worden achtergelaten bij speciale tafels voor fanorganisaties. Vergeet natuurlijk niet om eventuele links naar sociale netwerkaccounts toe te voegen, samen met die van de blog!

BONUS: Anime Cons bijwonen als perslid

Een andere optie, lang nadat je blog van de grond is gekomen, is om als perslid toegang te krijgen tot een anime con. Als u dit doet, krijgt u gratis toegang tot de conventie en krijgt u de kans op een-op-een-interviews met gasten uit de industrie, evenals vroege toegang tot congresevenementen. Dit werkt heel goed voor zowel het evenement als voor jezelf, aangezien beide partijen gratis exposure krijgen voor verdere groei.

By admin

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *