De verwachte levensduur van een cv-installatie is circa 20 tot 25 jaar. U mag verwachten dat uw cv storing cv-installatie minimaal 12 tot 15 jaar probleemloos functioneert. Dat is lang, maar als je de levensverwachting van een centraal verwarmingssysteem vergelijkt met die van ramen, die zowel warmte als lucht zijn, zul je zien dat centrale verwarmingssystemen vele jaren langer meegaan dan ramen.

Ramen die zowel koude als warme lucht leveren hebben een gemiddelde levensduur van minder dan 3 jaar. U betaalt niet zoveel voor deze items als voor een grotere gecentraliseerde unit, maar het ongemak van het kwijtraken van uw airconditioningunit in het midden van de zomer en het moeten kopen van een andere en vervolgens een nieuwe installeren. . Met een gecentraliseerde eenheid is de kans groter dat u slechts een of twee van deze items installeert terwijl u in uw huis woont.

Ruimteverwarmers zijn in de meeste gevallen veel goedkoper dan gecentraliseerde eenheden. Ruimteverwarmers zijn niet ontworpen om langer dan twee jaar mee te gaan voordat deze items moeten worden vervangen. De vervangingskosten zijn afhankelijk van wanneer u het moet kopen, de grootte van het apparaat dat u moet kopen en of u het artikel zelf kunt installeren of een professionele technicus nodig hebt om de installatie uit te voeren. voor jou.

Om de levensduur van gecentraliseerde apparaten te verlengen, moeten professionele technici apparaten jaarlijks inspecteren en problemen oplossen. Een keer per jaar een onderhoudsbeurt kan de levensduur van uw heater vrijwel kosteloos met 5 tot 10 jaar verlengen.

U kunt ook zelfonderhoudscontroles uitvoeren om problemen of schade aan uw apparaat te voorkomen. Het luchtfilter op de retourluchtpoort moet regelmatig worden schoongemaakt. Sommige units hebben luchtfilters die kunnen worden gereinigd met warm zeepsop en sommige units hebben luchtfilters die moeten worden vervangen. U moet de locatie van het luchtfilter en het type filter weten. Als u een type filter heeft dat aan vervanging toe is, is het verstandig om meerdere van deze artikelen aan te schaffen en deze altijd bij de hand te hebben wanneer dat nodig is.

De economie dwingt mensen die er nooit aan hebben gedacht om de levensduur van hun apparaten te verlengen, om te leren hoe ze beter voor hun apparaten kunnen zorgen. Dit is geen slechte zaak. Verantwoordelijkheid voor wat we bezitten en voor de gemeenschappen waarin we leven, moet door iedereen dagelijks worden gevoeld en in praktijk worden gebracht. Hoe meer leven u uit uw apparaten haalt, hoe beter uw portemonnee en universum zijn.

By admin

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *