Knapperig van buiten en luchtig van binnen, Geroosterde Aardappelen zijn een makkelijk bijgerecht dat bij vrijwel elke maaltijd past!
Voeg je favoriete smaakmakers toe op basis van wat er in je kruidenkast staat of wat er in je tuin groeit!
Waarom we van dit recept houden
Deze in de oven geroosterde aardappelen zijn heel gemakkelijk te maken, dus je hebt met weinig werk een heerlijk bijgerecht!
Je kunt gedroogde kruiden gebruiken, maar als je verse kruiden hebt, gebruik ze dan zeker! Ik merk dat verse knoflook door de hoge temperatuur aanbrandt, dus geroosterde aardappelen uit de oven is een van de weinige plaatsen waar ik knoflookpoeder graag gebruik in plaats van vers.
Voel je vrij om creatief te zijn met de smaakmakers van deze makkelijke ovenaardappelen, ze passen bij vrijwel alles!
Wat voor soort aardappelen te gebruiken?
Om helemaal eerlijk te zijn, je kunt ELK soort aardappel gebruiken om te braden, inclusief rode schil, roodbruin, Yukon-goud en zelfs zoete aardappelen.
Aardappels roosteren
Hoe dol ik ook ben op Twice Baked Potatoes, het maken van ovengeroosterde aardappelen is zo ongelooflijk eenvoudig dat het mijn favoriete bijgerecht is!
Mijn moeder heeft me geleerd om gesneden aardappelen te weken als de tijd het toelaat, dit verwijdert een deel van het zetmeel en helpt ze om knapperig te worden terwijl ze van binnen luchtig zijn. Zorg ervoor dat je ze goed droogt voordat je de olijfolie toevoegt, zodat ze roosteren in plaats van stomen!!
- Aardappelen wassen en in blokjes van 1″ snijden.
- Week ongeveer 15-20 minuten in koud water (optioneel).
- Verwarm de oven voor op een zeer hete temperatuur.
- Voeg olijfolie, smaakmakers en kruiden toe (volgens recept hieronder) en rooster tot ze gaar zijn.
Hoe lang te braden?
Het mooie van het maken van geroosterde aardappelen is dat je ze op vrijwel elke temperatuur kunt roosteren en ze zijn veel sneller te bakken dan gebakken aardappelen. Ik vind dat een hogere temperatuur de beste resultaten geeft voor een knapperige buitenkant en een luchtige binnenkant.
Welke temperatuur om aardappelen te roosteren?
Ik rooster meestal aardappelen op 425 ° F, omdat ik ervan hou hoe het de buitenkant knapperig maakt. Afhankelijk van wat je nog meer in de oven hebt, kun je desgewenst aardappelen op een lagere temperatuur koken (maar het kan zijn dat je een langere baktijd nodig hebt).
De volgende kooktijden zijn voor 1″ aardappelblokjes:
- Bak op 350 ° F gedurende 45-50 minuten.
- Bak 35-40 minuten op 375 ° F.
- Bak gedurende 30 minuten op 400 ° F.
- Bak op 450 ° F gedurende 20-25 minuten.
- Ingrediënten
- 2 pond aardappelen met rode of gele schil
- 2 eetlepels olijfolie
- 1 theelepel knoflookpoeder
- 3 eetlepels verse kruiden gehakt (rozemarijn, peterselie, tijm, basilicum)
- ½ theelepel paprikapoeder
- naar smaak grof zout en peper
instructies:
- Verwarm de oven voor op 425 ° F.
- Schil aardappelen (niet schillen). Snijd in blokjes van 1 “.
- Als de tijd het toelaat, laat de aardappelen dan maximaal 1 uur in koud water weken. (Dit verwijdert zetmeel en zorgt voor een luchtiger aardappel). Giet de aardappelen af en droog ze indien nodig.
- Gooi aardappelen, olijfolie, kruiden en smaakmakers
- Leg op een bakplaat en bak 30-35 minuten tot ze bruin en zacht zijn.
Opmerking:
Nieuwe aardappelen kunt u bij Aardappelshop online bestellen.