Op een online forum voor scooters vroeg een dame hoe ze voor het eerst een bromfiets moest besturen. Ze kocht een elektrische bromfiets omdat ze er in haar stad veel mensen op had zien rijden, en het idee om geld te besparen op benzine sprak haar erg aan. Maar ze was erg gefrustreerd, want toen het tijd was om op haar brommer te rijden, wist ze niet wat ze ermee aan moest. Ze vroeg: “Is er online een gids beschikbaar die me leert hoe ik een brommer moet besturen?”

Naar mijn mening is dit geen geïsoleerde schreeuw om hulp. Veel mensen kopen uit noodzaak Bromfiets kopen en elektrische fietsen, omdat ze goedkoper zijn in aanschaf en gebruik. Sommigen van hen hebben misschien geen eerdere ervaring met gemotoriseerde scooters en zullen uiteindelijk met hetzelfde probleem worden geconfronteerd. Dit artikel is een poging om bromfietsers die voor het eerst rijden op weg te helpen. Wat moet ik doen als ik niet weet wat ik met mijn brommer moet doen?

Ten eerste moet je de fysica kennen van het rijden op een tweewielig voertuig. We weten dat een fiets rechtop blijft staan als hij wordt gestuurd om het zwaartepunt boven de wielen te houden. Deze besturing wordt meestal geleverd door een berijder, of in het geval van een gemotoriseerde scooter, door de fiets zelf. Kortom, de uitdaging is om je lichaam in balans te houden. Een goede training voor bromfietsen zou zijn om te leren hoe je je evenwicht kunt bewaren tijdens het rijden op een gewone fiets. Als je weet hoe je moet fietsen, heb je geen problemen met het besturen van een bromfiets. Er is echter één verschil waar je rekening mee moet houden: bij het rijden op gemotoriseerde fietsen, bromfietsen en motorfietsen is snelheid je vriend. Hiermee bedoel ik dat als je met je brommer rijdt, je de traagheid moet behouden, zodat hij niet omvalt. Hoewel het een alledaagse gebeurtenis is om te zien hoe een motorrijder in een zeer langzaam tempo of zelfs in een roerloze toestand zijn evenwicht bewaart met gemotoriseerde fietsen, bromfietsen en motorfietsen, hoe langzamer je gaat, hoe minder stabiel en evenwichtig je zult zijn.

Ten tweede moet u vertrouwd raken met het proces van het starten van de motor. Er zijn een paar belangrijke onderdelen aan de voorkant van uw bromfiets die van vitaal belang zijn voor een veilige werking. Dit is wat u moet doen: neem de tijd om al die componenten te vinden en er vertrouwd mee te raken. Houd er rekening mee dat er geen universele set instructies kan zijn om alle bromfietsen te bedienen, omdat ze variëren afhankelijk van het merk, model, grootte en krachtbron.

U moet de contactschakelaar lokaliseren. Zodra je het hebt gevonden, zet je het aan met een sleutel, net zoals je dat in een auto zou doen.

Zoek vervolgens de startschakelaar. De meeste bromfietsen worden geleverd met een startschakelaar, die in de stand “aan” moet staan. Als het een kill-schakelaar heeft, moet het ook in de “run” -stand staan.

Afhankelijk van het merk moet u mogelijk snel op een van de pedalen trappen om de motor van de bromfiets te starten.

Plaats de gashendel, de balk waar de handen meestal naartoe gaan om te manoeuvreren. Als de motor aan staat regel je de snelheid door aan deze handgreep te draaien. Als je hem naar voren draait, wordt de machine afgeremd; als je het naar achteren draait, neemt de snelheid toe. Het betaamt u dan om te leren hoe u deze snelheidsregeling gebruikt. Om de bromfiets naar voren te laten rollen, draait u de handgreep langzaam naar achteren. Naarmate je meer zelfvertrouwen krijgt, verhoog je de snelheid.

Voordat u begint te rollen, moet u ervoor zorgen dat u weet waar de remhendels zijn. Je kunt ze niet missen. Ze bevinden zich aan de twee uiteinden van het bromfietsstuur. Ze dienen om het voertuig te vertragen of te stoppen. Het is heel belangrijk om te leren hoe je de twee in balans kunt brengen. De rechter hendel dient om de voorrem in te schakelen en de linker hendel is voor de achterrem. Om onnodige ongelukken te voorkomen, moet u ervoor zorgen dat u beide remhendels gelijktijdig steeds meer indrukt.

By admin

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *