Kiezen voor een natuurlijke bevalling kan de meest krachtige en transformerende ervaring zijn in het leven van een vrouw. In onze cultuur wordt een bevalling gezien als een medische gebeurtenis en een noodgeval dat nog moet gebeuren. Bijgevolg leidt angst veel geboorte-ervaringen en resulteert dit in overmatig gebruik van interventies en medicijnen. Als gevolg hiervan voelen veel vrouwen zich onbeheerst en machteloos door hun geboorte-ervaring. Het hoeft niet zo te zijn.

Wanneer je de verantwoordelijkheid neemt voor de uitkomst van je geboorte-ervaring door geschoold te worden, al je opties te verkennen, bewust te kiezen en te creëren wat je wilt, en de juiste stappen te nemen om jezelf voor te bereiden, zul je uiteindelijk jezelf en je gezin transformeren.

De volgende suggesties zijn bedoeld om je te helpen je voor te bereiden op de best mogelijke bevallingservaring:

1. Begrijp en vertrouw op het proces- Als u begrijpt wat er met uw lichaam gebeurt tijdens de zwangerschap en tijdens de bevalling, krijgt u meer zelfvertrouwen en een beter vermogen om ermee om te gaan. Vertrouwen op het proces en weten dat alles is zoals het zou moeten zijn, is de sleutel tot “loslaten” en de geboorte normaal en natuurlijk laten verlopen. Maar voordat u kunt vertrouwen, moet u weten wat u kunt verwachten. Het zoeken naar een uitgebreide bevallingsklas die aan uw behoeften voldoet, is de sleutel.

2. Goede voeding – Goede voeding is essentieel voor een goede gezondheid van moeder en baby en kan veel onnodige complicaties voorkomen, waardoor het hele proces comfortabeler en aangenamer wordt. Uw voedingsbehoeften veranderen tijdens de zwangerschap en borstvoeding.

3. Zwangerschapsoefeningen – Fit blijven en de juiste soorten oefeningen doen, kan enorm helpen om zwangerschapsongemakken te minimaliseren en het geboorteproces te vergemakkelijken. Er zijn 5 eenvoudige oefeningen die thuis met een partner of alleen kunnen worden gedaan: bekkenrotsen, squats, kegels, vlinders en kleermakerszit. Wandelen of zwemmen en prenatale yoga kunnen ook zeer gunstig zijn voor de gezondheid van jou en je baby. Zorg ervoor dat u contact opneemt met uw zorgverlener voordat u met een nieuw trainingsregime begint.

4. Ontspanningsoefening- De sleutel tot het omgaan met arbeid is uw vermogen om te ontspannen. Je lichaam weet instinctief wat het moet doen en maakt hormonen vrij die je helpen de voorbereiding bevalling het hoofd te bieden. Pas als je bang of gespannen wordt, verstoor je het natuurlijke proces en neemt de pijn toe. Ontspanning vergt concentratie en oefening. Ontdek welke technieken voor jou het beste werken en oefen vaak.

5. Angsten of zorgen aanpakken – In onze cultuur worden we constant gebombardeerd met negatieve beelden en verhalen over de bevalling. Na verloop van tijd kunnen deze berichten ingebakken raken in uw manier van denken. Het is belangrijk om uw houding en overtuigingen te herkennen en te begrijpen hoe deze uw ervaringen vormgeven. Alle negatieve gedachten of overtuigingen over de bevalling moeten voorafgaand aan de bevalling worden onderzocht.

6. Een positief beeld van de geboorte creëren – De verbinding tussen lichaam en geest is buitengewoon krachtig, vooral bij de bevalling. Je moet jezelf niet alleen ontdoen van negatieve gedachten en overtuigingen over de bevalling, maar je moet ze ook vervangen door positieve beelden en gedachten. Als je jezelf kunt zien bevallen zoals je echt wilt, dan kun je dat waarschijnlijk bereiken.

7. Sterke ondersteuning – Sterke ondersteuning tijdens de zwangerschap en geboorte is van cruciaal belang om de uitkomst van UW ervaring positief te beïnvloeden. Neem de tijd om te interviewen en uw geboorteteam te selecteren om er zeker van te zijn dat het goed bij u past. Overweeg een doula in te huren (een professionele arbeidsondersteuner). Als u zich niet gesteund voelt, breng dan de nodige veranderingen aan, hoe ver u ook bent in uw zwangerschap.

By admin

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *