Gezondheid is een van de meest besproken onderwerpen in de populaire cultuur, met een spervuur van televisieprogramma’s, boeken en websites die proberen te onderwijzen of verlichting te bieden bij kwalen. Gewichtstoename of -verlies, gebrek aan focus, gebrek aan energie, prikkelbaarheid en depressie zijn enkele van de meest voorkomende problemen waarmee mensen dagelijks worden geconfronteerd en ze kunnen mogelijk allemaal worden veroorzaakt door een gebrek aan slaap. De mate waarin ons leven wordt beïnvloed door slaap, maakt elke nacht voldoende rust essentieel voor een gelukkig en productief leven.

Helaas krijgen maar weinig mensen consequent een goede nachtrust. Nacht na nacht liggen mensen te woelen en de ochtend komt met pijntjes en kwalen. Velen schrijven dit, en soms terecht, toe aan externe factoren zoals stress, voeding of andere medische problemen. Het onvermogen om te genieten van een verkwikkende slaap kan echter ook direct verband houden met een slaapoppervlak dat uw lichaam niet de unieke balans van comfort en ondersteuning biedt die het nodig heeft. Voor personen die moeite hebben met goed slapen met een standaardmatras, biedt een op maat gemaakte schuimmatras individueel comfort dat zich kan richten op delen van het lichaam die specifieke niveaus van ondersteuning of demping nodig hebben.

Schuim is een ongelooflijk veelzijdig materiaal dat een breed scala aan fysieke kenmerken omvat om te bieden wat binnenvering, waterbedden en luchtbedden niet kunnen. In een schuimmatras kan een grote verscheidenheid aan stevigheden worden gebruikt, van ongelooflijk zacht schuim tot degenen die de stevigste traditionele fransbed overtreffen. Dit is gewoon conventioneel schuim, want er zijn ook meerdere soorten latexschuim en traagschuim waarvan matrassen op maat kunnen worden gemaakt. Dit scala aan materiaalsoorten en hun mogelijkheid om tot één matras te worden gecombineerd, zorgt ervoor dat aan uw behoeften wordt voldaan, ongeacht uw eisen of voorkeuren.

Vanwege de aard van het materiaal blinken op maat gemaakte schuimmatrassen ook uit in toepassingen waar een aangepast formaat evenzeer of meer nodig is dan een aangepast gevoel. Veel mensen hebben geïmporteerde, antieke of op maat gemaakte bedden die om de een of andere reden niet geschikt zijn voor een van de gestandaardiseerde matrasmaten. Of, als een persoon het geluk heeft een matras te vinden die wel in een atypisch frame past, is de comfortkeuze vaak beperkt, waardoor hij moet kiezen tussen genieten van het bed vanwege zijn esthetiek en sentimentele waarde of genieten van het bed voor de rest die het biedt. Op maat gemaakte schuimmatrassen kunnen vanwege hun fabricageproces in elke gewenste afmeting worden gemaakt, omdat ze uit een grote bulkvorm worden gesneden. En vanwege de veelzijdigheid van het product zijn fabrikanten bereid om speciale formaten te snijden, omdat overgebleven schuimmateriaal met onregelmatige afmetingen gemakkelijk kan worden hergebruikt voor vele andere toepassingen. Dit betekent dat de maat van de matras kan worden aangepast aan het bed en frame waar je van houdt, en aan het comfort en de ondersteuning die je nodig hebt.

Op maat gemaakte schuimmatrassen hoeven ook niet noodzakelijkerwijs van een enkele schuimsoort te zijn gemaakt, waardoor er meer aanpassingsmogelijkheden zijn dan traditionele materialen. Eigenlijk komt het combineren van meerdere schuimsoorten tot één schuimmatras vaker voor dan een matras van één vaste schuimsoort. Schuim van elke variëteit kan worden gelaagd en gebonden voor een hybride slaapoppervlak dat het comfort en de ondersteuning van verschillende soorten schuim combineert in een enkel, geïndividualiseerd product. Fabrikanten leggen klanten bijna geen beperkingen op voor schuimmatrassen. Dit betekent dat bedden gemaakt kunnen worden met stevige onderlagen met een conventionele toplaag van traagschuim of latexschuim in elke gewenste dikte voor een comfortabel slaapoppervlak. Lagen hebben geen invloed meer op de prestaties van een matras als er te veel lagen of soorten schuim in een enkele matras zitten, maar gerenommeerde detailhandelaren en fabrikanten werken samen met klanten om hun ideale matras te creëren en laten hen weten of hun aanpassingsidee alleen resulteren in een lichtere portemonnee zonder enig extra voordeel.

Gelaagdheid is slechts één manier waarop schuimmatrassen kunnen worden aangepast aan de individuele behoeften. Veel fabrikanten hebben de mogelijkheid om gebonden matrassen te maken die over het hele oppervlak verschillende eigenschappen bieden, waardoor comfort en ondersteuning op maat worden geboden aan verschillende delen van het lichaam. De meest typische configuratie voor matrassen van dit type heeft medium-feel schuim rond het hoofd en de nek, stevig schuim voor de romp, rug en heupen en zacht, dempend schuim voor de voeten en onderbenen. Elke combinatie is echter mogelijk, met zo veel of zo weinig comfortzones als gewenst. Een derde variant van maatwerk is het snijden van patronen en strepen in de oppervlaktelaag om een gezoneerde comfortopstelling te creëren, vergelijkbaar met de eerder genoemde, maar dan uit een enkele schuimsectie. Deze zones zijn ongelooflijk handig voor mensen die gericht comfort of ondersteuning nodig hebben op één gebied, maar geen hele matras willen met dat gevoel. Afhankelijk van de gebruikte patronen, kunnen deze ook een verkoelende luchtstroom in een matras bieden, gunstig voor degenen die ‘warm slapen’.

By admin

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *