Met de snelheid van technologische ontwikkeling in dit moderne tijdperk, worden zelfs medische instrumenten en apparaten snel kleiner en betaalbaarder. Als het gaat om de vingerpulsoximeter, past de ooit enorme grote apparatuur nu letterlijk in uw zak (met veel oximeters die minder dan 2 gram wegen). Wat de pulsoximeter doet, is het zuurstofverzadigingsniveau in het bloed meten. Deze compactere modellen kunnen dezelfde waardevolle gegevens leveren in vergelijking met degene die op u worden geplaatst wanneer u in het ziekenhuis bent (en het is net zo snel). Om een saturatiemeter te gebruiken, plaatst u het ene uiteinde van het apparaat op uw vingertop en de meting verschijnt binnen enkele seconden op het scherm.

Hier is de basis van hoe de oximeter werkt om nauwkeurige metingen van de zuurstofverzadigingsniveaus in het bloed te geven: infrarood licht wordt geabsorbeerd door zuurstofrijk hemoglobine en het rode licht wordt doorgelaten. Aan de andere kant wordt het tegenovergestelde gezegd voor het zuurstofarme bloed. Stralen van rood licht en infrarood licht worden vanaf de oximeters door uw vinger geleid en gaan naar de fotodetector aan de andere kant. De fotodetector berekent vervolgens de verhouding van het rode licht ten opzichte van het infrarood licht. Dit geeft dan het zuurstofverzadigingsniveau. Personen die gezond zijn, hebben een zuurstofverzadigingsniveau tussen 95% en 99%. Het zuurstofverzadigingsniveau geeft aan hoe goed het hart, de longen en het bloed de organen van zuurstof voorzien.

Er is veel concurrentie als het gaat om de verkoop van de vingerpulsoximeter, aangezien er verschillende fabrikanten zijn, zoals Nonin, GTek, Minolta, Maxtec en nog veel meer. De concurrentie is echter goed, omdat dit kan betekenen dat u een betere prijs krijgt en dat meer mensen met verschillende achtergronden hun eigen vingerpulsoximeter kunnen hebben. Veel van deze medische apparaten zijn door de FDA goedgekeurd en tonen zowel uw zuurstofniveau als uw hartslag.

Er zijn een paar factoren waarmee u rekening moet houden voordat u uw vingerpulsoximeter koopt en deze zijn als volgt:

  1. Weet altijd dat de beste pulsoximeters beschikbaar zijn voor verschillende prijzen. De hoogste prijs is niet vaak de beste kwaliteit en daarom moet u verstandig kiezen in termen van wat u zich kunt veroorloven.
  2. Controleer of de oximeter door de FDA is goedgekeurd. Ook al zijn de oximeters inmiddels gecertificeerd, enkele jaren voldoen aan de huidige normen.
  3. De belangrijkste reden voor de aanschaf van de oximeter is het meten van uw zuurstofverzadiging en uw hartslag. Daarom zou u alleen iets willen dat u nauwkeurige en betrouwbare metingen zal geven.
  4. U moet ook nagaan of uw oximeter gemakkelijk te gebruiken is en of u de resultaten duidelijk kunt aflezen op het display. Verschillende apparaten geven de resultaten anders weer.

Voor sommige mensen is het heel belangrijk om een vingerpulsoximeter te hebben die ze thuis kunnen gebruiken. In plaats van afspraken te moeten maken om naar een arts of verpleegkundige te gaan om hun zuurstofverzadigingsniveau te meten, kunnen ze gemakkelijk een vingerpulsoximeter gebruiken om te bepalen hoeveel zuurstof ze in hun bloedbaan hebben.

By admin

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *