Hoewel ik een conservatieve praktijk in de psychiatrie heb, waaronder psychofarmacologie en psychodynamische psychotherapie, merk ik in mijn praktijk steeds meer dat veel patiënten supplementen gebruiken, waaronder vitamines en kruiden. Het gebruik van dergelijke producten valt onder het domein van Integratieve Psychiatrie en kan in sommige gevallen helpen. Als psychiater vind ik het dan ook mijn verantwoordelijkheid om bekend te zijn met dergelijke producten.

In dit artikel probeer ik informatie te presenteren om weloverwogen beslissingen te kunnen nemen. De behandelde behandelingen en supplementen, waaronder vitamines en kruiden, zijn niet uitputtend, maar concentreren zich eerder op wat ik praktisch heb gevonden, ondersteund door onderzoek en algemeen aanvaard door de wetenschappelijke gemeenschap als zijnde enige validiteit. Toen ik ongeveer 20 jaar geleden voor het eerst met de medische opleiding begon, werd de alternatieve geneeswijze Lorazepam kopen steeds populairder. Veel vitamines en andere supplementen kwamen op de markt met verschillende claims en soms tegen buitensporige prijzen. In die tijd dacht ik dat een goede basis multivitamine een goede aanbeveling was, maar om meer te suggereren zou geldverspilling voor de patiënten kunnen zijn en zelfs gevaarlijk. De overheid kwam tussenbeide om het op de markt brengen van supplementen toe te staan, zolang ze onder andere niet beweerden ziekten te behandelen, te genezen of te voorkomen. Desalniettemin bleef het gebruik en de populariteit van supplementen groeien en is het nu een miljardenindustrie. Hierdoor is er een groeiende belangstelling voor supplementen en andere alternatieve therapieën in de wetenschappelijke en medische gemeenschap, en in veel opzichten wordt integratieve geneeskunde de gangbare praktijk. Helaas komt met geld vaak corruptie. Er zijn dus veel bedrijven die naar mijn mening producten op de markt brengen met gepatenteerde mengsels van supplementen die erg duur zijn en nergens op slaan, en er zijn veel beoefenaars die gespecialiseerde producten pushen die al dan niet worden ondersteund door wetenschappelijk bewijs, maar meestal de neiging hebben om te duur zijn. Als zodanig is er veel wantrouwen, kan er op artsen worden neergekeken die supplementen en alternatieve therapieën aanbevelen, en het publiek is in de war over wat goed voor hen zou kunnen zijn.

Ik vind het belangrijk om te vermelden dat de hier verstrekte informatie alleen voor informatieve doeleinden is en niet bedoeld is als vervanging voor het advies van uw arts of andere beroepsbeoefenaar in de gezondheidszorg of enige informatie op of in een productetiket of verpakking. Sommige informatie kan per ongeluk onjuist of onbedoeld misleidend zijn. Ik raad het gebruik van geen van de producten aan en neem geen verantwoordelijkheid voor eventuele gevolgen. In het bijzonder raad ik aan dat supplementen, als ze worden ingenomen of andere alternatieven, indien gekozen, met voorzichtigheid worden ingenomen of gebruikt, omdat ze niet op veiligheid zijn getest of gereguleerd of goedgekeurd door de FDA, zoals voorgeschreven medicijnen, maar ze kunnen ook ernstige bijwerkingen hebben, worden giftig, allergische reacties veroorzaken, geboorteafwijkingen veroorzaken, in de moedermelk terechtkomen, bloed verdunnen – het risico op bloedingen verhogen, vooral bij operaties, sedatie en verzwakking veroorzaken die tot ongelukken leiden, en interageren met andere medicijnen en supplementen die mogelijk hun niveaus op gevaarlijke manieren veranderen onder andere mogelijke complicaties (bijv. verlaging van de serumspiegels van anticonceptiepillen of veranderende Coumadin-spiegels). Net als medicijnen kunnen verschillende supplementen gevaarlijk zijn in combinatie met alcohol. Bovendien, als een supplement of andere alternatieve therapie zelf wordt voorgeschreven, kan iemand een verkeerde diagnose stellen van zijn toestand en zichzelf in gevaar brengen van verergering van de symptomen. Bovendien, zelfs als een supplement goed lijkt te worden verdragen en een goede staat van dienst lijkt te hebben, kunnen er complicaties optreden bij hoge doses of langdurig gebruik. Daarom geloof ik dat supplementen het beste kunnen worden gebruikt wanneer ze worden aanbevolen door een arts die bekend is met het gebruik ervan en die de aandoening heeft gediagnosticeerd waarvoor ze bedoeld zijn, en die kan controleren op veiligheid en vooruitgang.

By admin

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *