Sociale media zijn niet meer weg te denken uit ons dagelijks leven. Bedrijven van alle soorten en maten zijn begonnen het meeste uit de beschikbare media te halen. Vandaag zullen we proberen om tips op sociale media voor kleine bedrijven te analyseren. Er is een overvloed aan kleine bedrijven die een sociaal medium in de gaten houden om hun bedrijf/diensten te promoten. Het zijn echter vooral deze kleine bedrijven die falen of niet in staat zijn om optimaal gebruik te maken van sociale media voor hun bedrijfsgroei. Er zijn veel theorieën en strategieën over hoe je sociale media effectief kunt gebruiken voor gevestigde merken, maar het onderwerp sociale media voor kleine bedrijven komt zelden aan bod. Volgens de digitale staat van eMarketing India 2017 Octane Research:

60% kleine bedrijven promoten hun bedrijf op sociale media. 50% focus op SEO en 35% gebruikt multichannel marketingtrechter.
70% kleine bedrijven beschouwen contentstrategie als hun primaire marketingactiviteit.
52% bedrijfseigenaren gebruikt sociale media om klantbetrokkenheid efficiënt aan te pakken.
Meer dan 20% van de ondernemers zei dat ze 50% plus winst maken met sociale media.

De belangrijkste redenen voor de lage opkomst zijn onzekerheid over een toepassing van sociale media, het berekenen van het investeringsrendement en het overtuigen van werknemers/stakeholders om sociale media te kiezen. Daarom is het belangrijk om de olifant in de kamer aan te spreken en te analyseren hoe nuttig sociale media zijn voor kleine bedrijven.

Social media voor kleine bedrijven is een geweldige manier voor opkomende bedrijven om leads te genereren en een reputatie op te bouwen. Als ze regelmatig worden bijgewerkt, kunnen sociale media meer resultaten opleveren in vergelijking met traditionele media. Sociale media voor kleine bedrijven geven merken een voorsprong op de inhoud die ze willen plaatsen. Omdat sociale media een dialoog in twee richtingen zijn, helpt het bedrijven ook om direct te identificeren wat hen ten goede komt. Sociale media voor kleine bedrijven helpen ook bij het genereren van mond-tot-mondreclame, wat een van de beste tools is voor opkomende bedrijven.

Sociale media voor kleine bedrijven | 10 tips om sociale media effectief te gebruiken

Bepaal uw doelgroep
Het eerste en belangrijkste onderdeel waarop kleine bedrijven zich moeten concentreren, is het definiëren van hun doelgroep. Dit helpt kleine bedrijven om hun socialemediastrategie dienovereenkomstig in te richten. De doelgroep moet worden gedefinieerd op basis van leeftijdsgroep, geslacht, locatie, online gedrag van gebruikers, hun voorkeuren, interesses en voorkeuren. Voor nicheproducten kunnen bedrijfseigenaren zelfs gebruikers targeten op basis van hun verjaardagen, jubilea en belangrijke mijlpaal. Doelgroeptargeting speelt een zeer cruciale rol in de uitkomst van de resultaten. Bijvoorbeeld: een plaatselijke winkel die schoenen verkoopt, mag zich niet richten op gebruikers met interesse in entertainment. De winkel zal zeker niet het gewenste resultaat krijgen.

Stel haalbare doelen
Succes van de ene op de andere dag is een mythe. Kleine bedrijven moeten dit fundamentele feit begrijpen. Over het algemeen, wanneer een nieuw bedrijf begint te verkopen op sociale media, is er een voelbare opwinding over het bereiken van meer dan bepaalde gerichte verkopen. Bedrijven moeten doelen stellen die naar boven en naar voren zijn. Om enorme doelen te bereiken, beginnen kleine bedrijven de sociale feed bij te werken met meerdere updates in kortere tijd. Dit leidt tot desinteresse van de gebruiker in het product/de dienst. De gestelde doelen moeten in overeenstemming zijn met de kerncapaciteiten en expertise van het merk. Bijvoorbeeld: als een bedrijf schoenen verkoopt, moeten ze geen doel stellen om zoveel mogelijk schoenen in hun gebied te repareren.

Kies het juiste medium
Inmiddels weet iedereen dat sociale media gratis zijn. Zelfs betaalde campagnes kunnen tegen relatief lage kosten worden uitgevoerd in vergelijking met traditionele media. In dit scenario zien we vaak kleine bedrijven op de kar springen en profielen maken op alle beschikbare platforms. Het creëren van een sociaal profiel vormt geen belemmering voor het merkimago, maar het agressief promoten van een merk op verkeerde platforms kan ertoe leiden dat het merk zijn potentiële klanten verliest. Daarom is het raadzaam voor KMO’s om eerst het juiste platform te identificeren waarmee ze hun bedrijf kunnen maximaliseren. Bijvoorbeeld: als een schoenenverkopend merk agressief probeert te verkopen op LinkedIn, krijgen ze geen aannemelijke reactie in vergelijking met promoties op Facebook/Instagram.

Promoot uw kernproduct/diensten
Aangezien elk bedrijf meegaat in de golf van sociale media, is het belangrijk voor hen om hun kernproduct/diensten te promoten. Tegenwoordig zien we veel bedrijven die hun diensten promoten en ook perifere producten/diensten promoten, die draaien om hun kernproduct/diensten. Meestal hebben deze KMO’s niet de capaciteiten om aan een vereiste te voldoen, wat kan leiden tot slechte mond-tot-mondreclame voor hun bedrijf op sociale-mediaplatforms. Laten we teruggaan naar ons voorbeeld; als een schoenenverkoper op agressieve wijze sokken probeert te promoten in plaats van schoenen, zal dit op de lange termijn niet ten goede komen aan het bedrijf.

Creëer hoogwaardige inhoud
Nu we de onderwerpen hebben behandeld als het identificeren van de doelgroep, het stellen van haalbare doelen, het kiezen van het juiste medium en het promoten van het juiste product/de juiste diensten, laten we n

By admin

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *