Het kopen van een auto is een proces dat niet lichtvaardig moet worden opgevat, omdat het weglaten of overslaan van een paar details ertoe kan leiden dat u veel meer geld uitgeeft dan nodig is. Een van die details is wanneer je een auto moet kopen. Nadat u vele jaren in de autobranche heeft gewerkt, begrijpt u het proces en waarom sommige autokopers duizenden dollars meer betalen voor dezelfde auto dan andere. Er zijn veel manieren waarop dit kan gebeuren, maar degene waar ik je over wil vertellen, is de timing of wanneer je een auto moet kopen.

De autodetailhandel werkt op maandelijkse basis, wat betekent dat alles wat ze doen, verkopen, financieren en betalen van hun werknemers draait om hun maandelijkse prestaties. Verkoopdoelen, bonussen, commissies en betalingsplannen voor verkopers worden per maand berekend. Daarom begint het verkooppersoneel, inclusief de verkoopmanagers, elke maand bij nul en zit iedereen op dezelfde pagina. In de autobranche maakt het niet uit wat je vorige maand of vorig jaar hebt verkocht, het enige dat telt is wat je deze maand hebt verkocht. Om deze reden kan het verschil maken wanneer u een auto koopt voor de beste deal.

Wanneer een nieuwe maand begint in het verkopen van auto’s, is er een zucht van verlichting dat de maand voorbij is en de nieuwe maand begint. Het stressniveau is lager voor de verkopers en verkoopmanagers omdat ze niet naar hun verkopen kijken en proberen uit te vinden hoe ze hun doelen voor het einde van de maand kunnen bereiken. Dit is een aspect waarom het kopen van een auto belangrijk is, maar niet de enige reden.

De autodealer is, net als elk ander bedrijf, afhankelijk van de verkeersstroom die door hun showroom komt. Dus de eerste week van de maand zijn de verkopers en verkoopmanagers meer gefocust op het maken van grotere winsten op elke auto die ze verkopen dan op het aantal auto’s dat ze verkopen. Er is echter een nadeel aan deze mentaliteit, want als ze te hard proberen om grote winsten te maken, zullen ze waarschijnlijk minder auto’s verkopen.

Waarom is het belangrijk om een ​​auto te kopen?

Als het een goede dag is en de dealer de hele dag winstgevende verkopen heeft gemaakt, zijn ze waarschijnlijk kieskeuriger over welke autodeals ze zullen sluiten en zullen ze eerder deals met een kleine marge doorgeven. Aan de andere kant, als het een langzame dag was bij de autodealer omdat er weinig verkeer is en er maar heel weinig verkopen zijn gedaan, begint de houding van de dienstdoende verkoopmanager van kieskeurig naar wanhopig te gaan. De verkoopmanager wil de eigenaar van de autodealer nooit vertellen dat ze slechts 2 of 3 auto’s hebben verkocht of zelfs het ergste dat ze hebben blanco (geen auto’s verkocht). In plaats van blanco te zijn of te moeten melden dat er op een bepaalde dag maar heel weinig auto’s zijn verkocht, zal de verkoopmanager bijna alles doen om een ​​auto te verkopen. Zo zie je maar weer dat het aan het einde van een langzame dag bij de autodealer belangrijk is wanneer je een auto koopt. De beste autodeals voor de dealer worden vroeg gemaakt en de beste autodeals voor de koper worden laat gemaakt en natuurlijk wanneer een auto te kopen.

Dagen en tijden wanneer u een auto moet kopen

Nu is de vraag hoe u weet wanneer de autodealer een rustige of drukke dag heeft. Traditioneel zijn de langzaamste dagen voor de autodealer dinsdag en woensdag, maar die is niet in steen gebeiteld. Ik heb drukke dinsdagen en woensdagen bij de dealer gezien, maar die zijn er maar weinig. Zaterdagen zijn meestal de drukste dagen, tenzij je in een staat woont waar de autodealers op zondag open zijn en dan zijn ze beide dagen druk omdat de meeste mensen in het weekend tijd hebben en niet worden beschouwd als de beste manier om een ​​auto te kopen. De op een na drukste zijn maandag en vrijdag, ze zijn niet zo druk als het weekend, maar om de een of andere reden kunnen ze soms in de buurt komen van het aantal verkopen als zaterdag en zondag, wat niet de beste dagen zijn om een auto.

 

By admin

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *