In onze huizen kan waterschade gemakkelijk in verband worden gebracht met riolering, loodgieterswerk en dakwateropvang. Sanitair en afvoer zijn meestal verantwoordelijk voor schade aan de binnenkant van het huis, waterlekkages en -lekken, afhankelijk van hun frequentie en intensiteit, zullen gemakkelijk bijdragen aan schade aan het interieur van het huis. Het verzamelen van water op het dak kan vrij eenvoudig zijn omdat het meestal het dak aantast, de meeste schade wordt veroorzaakt door ijzeren platen, het repareren van waterschade aan het dak is net zo eenvoudig als het opnieuw schilderen van het dak met een op olie gebaseerde verflaag, vervanging van de ijzeren dakbedekking kan ook worden gedaan. Bij asbest dakbedekking duurt het meestal jaren voordat schade is ontstaan, maar deze schade is meestal de aangroei van schimmel op het dak, waterschade hieraan herstellen kan eenvoudig door de mal af te schrapen en het dak schoon te maken met een zeep die anti- eigenschappen van micro-organismen.

Bij afvoer en loodgieterswerk moet men er altijd voor zorgen dat hun leidingen niet lekken. De lekkage kan op het buitenoppervlak van de leidingen worden opgemerkt als rottende delen, als de leidingen zich in een muur bevinden, kan de indicatie een zwetende muur zijn in de beginfase van het lekken of als een verkleuring of schimmelgroei in de latere stadia van de schade. Eenvoudige vervanging van de leidingsecties kan worden gedaan, waarbij waterschade aan de leidingen wordt hersteld, maar als men niet over het juiste gereedschap beschikt, kan het proces behoorlijk zwaar zijn en daarom hulp van een professionele loodgieter nodig hebben. In de bouw is het dan ook aan te raden om de waterafvoer en het Bouwdrogen van de leidingen zoveel mogelijk van de muur af te voeren, dit om de kosten van het herstellen van schade te verminderen.

Waterschade voorkomen kan beter dan hersteld worden, daarom is het aan te raden om af en toe de afvoersystemen in huis onder de loep te nemen. Het zoveel mogelijk laten reinigen van de leidingen is een goede manier om schade te voorkomen. Metalen waterafvoerleidingen kunnen ook aan de buitenzijde worden geverfd om roesten van buitenaf te voorkomen. Steek geen vreemde voorwerpen in de leidingen, want dit zal verstopping veroorzaken, wat de schade aan de leidingen aanzienlijk vergroot.

By admin

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *